LLujan yleisurheilun kisamenestystä heinäkuussa
YleisurheiluJulkaistu: 06.08.2024 13.21

LLujan yleisurheilun kisamenestystä heinäkuussa

Heinäkuu on ollut Lauttakylän Lujan yleisurheilijoille aktiivinen harjoitus- ja kilpailukuukausi. Tällä hetkellä Lujalla on 52 lisenssiurheilijaa. Lisenssiurheilijoilla on mahdollisuus osallistua virallisiin kilpailuihin. Nestlé-yleisurheilukoululaisia on lisäksi vielä 29. He osallistuvat pääsääntöisesti kesän Metsä Group -seurakisoihin.

Kilpailukausi on vielä kesken ja edessä on vielä koviakin kisoja. Lisäksi 22. syyskuuta ovat tulossa perinteiset Triangeli-ottelut Vammalan Seudun Voiman, Kokemäen Kova-Väen ja Lauttakylän Lujan välillä, joihin pääsevät osallistumaan myös lisenssittömät seuran urheilijat. Myös entiset yleisurheilijat ovat tervetulleita edustamaan Lujaa Triageliotteluihin. Triangelit järjestetään Sastamalan keskusurheilukentällä. Lisätietoja löytää tarvittaessa yleisurheilujaoston nettisivuilta Toimintaa ja tapahtumia -valikon alta.

10.7. Kankaanpää Gameseissa N-sarjassa Elle Kariniemi juoksi 100 metrillä hopealle. Lisäksi T15-sarjassa Hilma Kangasperko juoksi 100 metrillä kuudenneksi.

14.7. kisattiin Sastamalassa Nuorten timattikisoissa ja Timanttikisoissa. Edustajia Lujasta oli molemmissa kisoissa yhteensä yhdeksän: N Elle Kariniemi, P11-sarjassa Liinus Jarttu ja Ano Heikkilä, T15-sarjassa Hilma Kangasperko, T11-sarjassa Amelia Ylikännö ja Fanni Keskinen sekä T9-sarjassa Aura Heikkilä, Eva Iakovleva ja Tilda Lintunen. Timantit toi kotiin P11-sarjasta Ano Heikkilä pituuden yksilökisasta (2. sija) ja kolmiottelusta (3. sija). Ano Heikkilä hyppäsi viimeisellä kierroksella pituustuloksen 448, saavutti sillä Lujan 10-vuotiaiden poikien ennätyksen ja nousi tällä hetkellä tämän kauden ikäluokkansa Suomen tilastossa sijalle 3. Kilpailua kurittivat tuuli ja kaatosade.

Samana viikonloppuna 13.–14.7. kilpailtiin myös Aluemestaruusmoniottelut Kauhavalla, missä Aleksi Hakanen teki niin vakuuttavan tuloksen 10-ottelussa, yhteensä 6287 pistettä, että todennäköisesti SM-kilpailut kutsuvat ensi kesänä. Tuloksellaan Aleksi on tällä hetkellä tämän kauden Suomen tilastossa yhdeksäs.

9–15-vuotiaiden Satakunnan piirihuipentumassa 20.–21.7. oli Lujasta yhteensä 11 osallistujaa. Mitaleita kilpailuista kahmivat: T9-sarjassa Aura Heikkilä pronssia 40 metrin ja hopeaa 150 metrin juoksuista, P9-sarjassa 7-vuotias Sidi Jarju hopeaa 40 metrin ja pronssia 150 m juoksuista, P10-sarjassa Tuisku Lintunen hopeaa moukarinheitosta, Liinus Jarttu pronssia kolmiloikasta, Ano Heikkilä kultaa 60 m juoksusta, korkeudesta ja pituudesta sekä hopeaa 60 m aidoista ja T15-sarjassa Hilma Kangasperko pronssia 100 m juoksusta. Edellisten lisäksi henkilökohtaisia kauden parhaita ja henkilökohtaisia ennätyksiä tehtailivat myös T9-sarjassa 8-vuotiaat Eva Iakovleva, Tilda Lintunen ja Felicia Ylikännö sekä T10-sarjassa Fanni Keskinen ja Amelia Ylikännö.

25.7. Suojan kisoissa Orivedellä Juha-Matti Iso-Jaakkola heitti kauden parhaansa kiekossa tuloksella 38,94 M30-sarjassa.

Satakunnan mestaruuskilpailuista 30.–31.7. Lujalle tuli seitsemän mitalia: Elle Kariniemelle hopeaa N17-sarjan 100 metrin juoksusta, Emmi Pohjolaiselle N-sarjassa pronssia pituudesta ja kuulantyönnöstä sekä Aleksi Hakaselle M-sarjasta kultaa korkeudesta, hopeaa 110 m aidoista ja seiväshypystä sekä pronssia pituushypystä. Valitettavasti olosuhteet häiritsivät lajien suorituksia siten, että osa tuloksista ei ole tilastokelpoisia liian suuren tuulen vuoksi. Tilastokelpoiset henkilökohtaiset ennätykset tulivat kuitenkin Emmille kuulassa tuloksella 10,89 ja Aleksille seipäässä tuloksella 385.

Piirimestaruuskilpailuiden tuloksia kaudelta 2024 tarkemmin yleisurheilujaoston nettisivuilla.
Aluemestaruusotteluiden tuloksia tarkemmin yleisurheilujaoston nettisivuilla.