Nestlé-yleisurheilukoulut päättyivät 26.8. kaikille avoimeen tapahtumaan – uusi kausi alkamassa!
YleisurheiluJulkaistu: 24.09.2024 13.38

Nestlé-yleisurheilukoulut päättyivät 26.8. kaikille avoimeen tapahtumaan – uusi kausi alkamassa!

Yleisurheilukoulujen kauden 2023–2024 päätöstapahtuma järjestettiin 26.8.

Lauttakylän Lujan yleisurheilu on kesäkauden 2024 järjestänyt urheilukoulut Nestlé-yleisurheilukouluina. Vuodesta 2014 lähtien Nestlén ja SUL:n yhteistyön puitteissa on järjestetty lapsille liikunnallista toimintaa paikallisten urheiluseurojen kanssa ympäri Suomen. Näissä lapset ovat voineet liikkua ja oppia syömään terveellisesti. Yhteistyö on vahva symbioosi, jossa Suomen Urheiluliitto tarjoaa asiantuntemusta liikunnan ja Nestlé ravitsemuksen osalta. Tämä on kesän aikana Huittisissa tarkoittanut esimerkiksi sitä, että ihanan Nestlé-yleisurheilukouluvihon tehtävien avulla on voitu tehdä perheenä urheiluharjoituksia myös kotona ja lisäksi opetella terveellistä syömistä.

Yleisurheilukoulujen kesäkausi päättyi kaikille avoimeen Nestlé-yleisurheilukoulutapahtumaan maanantaina 26.8.2024 Huittisten keskusurheilukentällä. Koko kesän lasten Metsä Group -seurakisoissa on kuulunut myös vanhemmilta toivetta päästä kokeilemaan eri lajeja. Tapahtumassa vastattiin niin lasten kuin aikuistenkin toiveisiin. Lapset pääsivät esittelemään omille aikuisilleen kesän aikana karttuneita taitoja ja liikkumaan yhdessä heidän kanssaan, kun aikuisetkin pääsivät kokeilemaan eri lajien saloja. Koska tapahtuma oli avoin kaikille, myös uudet tutustujat otettiin ilomielen vastaan testaamaan lajipisteitä. Tarjolla oli niin korkeus- ja seiväshyppyä, keihään-/turbokeihäänheittoa, pallonheittoa ja kuulantyöntöä, pituushyppyä ja kolmiloikkaa sekä aitajuoksua ja telinelähtöjä. EM- ja SM-mitalisti Samuel Jalo oli myös paikalla telinelähtöpisteellä ja hän esitteli huikean hienoa EM-mitaliaan paikalla olijoille.

Puolitoista tuntia lajien parissa vierähti nopeasti kauniissa aurinkoisessa kelissä. Moni aikuinen kertoi viimeksi yläkoulussa tai lukiossa työntäneensä kuulaa, ja vaikka tulos ei ollut ehkä ihan sitä mitä silloin, niin kuulantyöntö oli innostavaa. Turvallisuussyistä aikuisten aitajuoksuratoja ei oikean korkuisilla aidoilla pystyyn laitettu ja moni taisi käydä kauhistelemassa miesten aitojen oikeaa korkeutta "näyteaidasta". Tarjolla oli hieman matalampia harjoitusaitoja ja 11-vuotiaiden sarjan aitajuoksurata. Myös huittislaisia, naapuriseura VSV:n urheilijoita saatiin avuksi näyttämään korkeus- ja seiväshypyn mallisuorituksia ja tekniikkaa. Tapahtumaa oli mahdollistamassa myös Suomen urheiluliitto.

Vielä ehtii mukaan kaudelle 2024–2025!

Nestlé-yleisurheilukoulut jatkuvat 2012–2019-syntyneille lokakuussa ja 2011–syntyneille ja sitä vanhemmille on tarjolla valmennusryhmä. Uusia urheilijoita mahtuu vielä ryhmiin! Etenkin 2018–2019-syntyneiden STARTTI -ryhmään keskiviikkoihin sekä 2016–2017-syntyneiden VAUHTI -ryhmään maanantaihin mahtuu vielä muutamia urheilijoita. Yleisurheilun voi aloittaa tai palata sen pariin yläkouluikäisenäkin, ja tähän löytyy tilaa vielä Valmennusryhmästä! Ilmoittautuminen on avoinna yleisurheilun nettisivuilla. Katso lisätietoja ja ilmoittaudu https://www.lauttakylanluja.fi/yleisurheilu/jaosto...