EM-mitali ja Suomen ennätys Samuel Jalolle kesäkuussa Ruotsista
YleisurheiluJulkaistu: 15.07.2024 08.33

Huittislainen Lauttakylän Lujaa edustava Samuel Jalo voitti 200 m juoksussa EM-pronssia kehitysvammaisten Euroopan mestaruuskilpailuissa Uppsalassa Ruotsissa 15.6.2024. VIRTUS-yleisurheilun EM-kilpailuissa oli Suomesta 8 yleisurheilijan joukkue 13.–15.6.2024.

Samuel juoksi pronssille ajalla 30.84 s, joka on samalla uusi Suomen ennätys. Lopullinen järjestys selvitettiin lopulta maalikameran perusteella, koska ero hopeaan oli vain 0,001 sekuntia. Samuel teki suorituksellaan myös historiaa, sillä yksikään suomalainen Down-urheilija ei ole aiemmin voittanut mitalia 200 m matkalla kansainvälisissä kilpailuissa. Samuel kilpailee Suomessa sarjassa T/F21 ja EM kilpailuissa sarja oli M II2.

Muutenkin Samuelin EM-kisamatka oli oikein onnistunut ja finaalipaikka-tavoitteet täyttyivät myös 100 m kuudennen sijan ja pituuden neljännen sijan myötä. Finaalien tuloksia:

200 m (8): 1) Aleksandar Asenov, BUL, 29.52, 2) Mikołaj Woźniak, POL, 30.838, 3) Samuel Jalo, FIN, 30.839 SE.

Pituus (8): 1) Aleksandar Asenov, BUL, 3.98, 2) David Vodstrčil, CZE, 3.91, 3) Nicolas Virapin, FRA, 3.87, 4) Samuel Jalo, FIN, 3.81.

100 m (8): 1) Aleksandar Asenov, BUL, 13.91, 2) Mikołaj Woźniak, POL, 14.60, 3) Eliel Nikkola, FIN, 14.62 … 6) Samuel Jalo, FIN, 14.77.

Samuelin kisakokemusta olivat mahdollistamassa JR Jalot, Piharakennus J.Suomela Oy, Kesto-osat.fi, Huittisten Säästöpankkisäätiö, Aunela, Lauttakylän Luja yleisurheilu sekä yksityiset tukijat, jotka eivät halunneet nimeään julkaistavaksi.

Kuvat: Jani Jalo. Teksti: Jani Jalo ja Marianna Heikkilä.